JobHulpMaatjes gezocht (vrijwillig)

Vacature: JobHulpMaatje (vrijwillig)

Veel mensen hebben te maken met werkloosheid en hebben grote moeite om een stap verder te komen, ondanks de hulp van professionele organisaties.
Een luisterend oor en iemand die met je meedenkt en je bij de hand neemt is voor velen dan een uitkomst. Spreekt dit aan? Bekijk dan eens of het iets voor je is om er als JobHulpMaatje voor iemand te zijn.

Wat doet een JobHulpMaatje
Het verliezen van een baan valt vaak zwaar, zowel financieel, als emotioneel. Zeker als mensen al langer werkloos zijn of andere belemmeringen hebben. Als JobHulpMaatje ben je in de eerste plaats bemoedigend voor werkzoekenden, omdat ze een onafhankelijk iemand naast zich hebben, die met respect, liefde en geduld luistert en ondersteunt.

Je gaat één op één aan de slag met een werkzoekende a.d.h.v. de thema’s: wie ben ik?, wat kan ik?, wat wil ik?, wat belemmert mij?, wat zoek ik (hoe selecteer ik)?, hoe presenteer ik mijzelf?, dit ben ik! Je gebruikt hierbij een meetmethode waarmee je met de werkzoekende zijn/haar competenties en aandachtspunten in kaart brengt en waaruit je samen 3 prioriteiten selecteert om aan te pakken.


Je krijgt een tweedaagse training en regelmatig zijn er intervisieavonden waarin JobHulpMaatjes ervaringen delen om werkzoekenden nog beter te kunnen helpen.
Zou je Maatje willen worden? Klik dan op deze link naar de pagina ‘Ik wil helpen – JobHulpMaatje’.