JobHulpMaatje

Help anderen bij het zoeken van (ander) werk

Samen denken we mee met mensen, die om wat voor reden dan ook op zoek zijn naar een baan.

Help mee met Voor Elkaar Leiden

Wat doet een JobHulpMaatje?

Het zoeken naar een baan valt vaak zwaar, zowel financieel, als emotioneel. Zeker als mensen al langer werkloos zijn of andere belemmeringen hebben.

Een luisterend oor en iemand die met je meedenkt en je bij de hand neemt is voor velen dan een uitkomst. Als JobHulpMaatje ben je in de eerste plaats bemoedigend voor werkzoekenden. Ze hebben een onafhankelijk iemand naast zich, die met respect, liefde en geduld luistert en ondersteunt. Doel is dat de werkzoekende beter bemiddelbaar wordt en hopelijk werk vindt, al dan niet betaald.

Spreekt dit aan? Zou JobHulpMaatje dan iets voor jou zijn?

Je gaat één op één aan de slag met een werkzoekende a.d.h.v. de thema’s: wie ben ik?, wat kan ik?, wat wil ik?, wat belemmert mij?, wat zoek ik/hoe selecteer ik?, hoe presenteer ik mijzelf?, dit ben ik!

Je krijgt een tweedaagse training en ook zijn er intervisieavonden waarin JobHulpMaatjes ervaringen delen om werkzoekenden nog beter te kunnen helpen.

Interesse gekregen of gelijk Maatje worden?
Neem dan contact op met:


Jacobine Groenenberg
Programmacoördinator JobHulpMaatje
jacobinegroenenberg@voorelkaarleiden.nl
0642242336

JobHulpMaatje Leiden

Voor Elkaar Leiden organiseert sinds eind 2015 het programma JobHulpMaatje voor hulpvragers, die op zoek zijn naar ondersteuning bij de oriëntatie op nieuw of ander werk.

Deze hulp is aanvullend op de aangeboden mogelijkheden vanuit overheidsinstanties en andere professionele naar-werk-begeleidingstrajecten. We organiseren dit met vrijwilligers in samenwerking met de hulpverleningsinstanties uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten.

Kennismaking

Een coördinator neemt contact met je op. Samen plannen jullie een kennismaking.

Training

Je volgt de training om JobHulpMaatje te worden.

Aan de slag!

Samen is het succes van onze aanpak.