Samen leven (pilot)

Hulp in praktijk

Hulp bij eenzaamheid met de cursus Samen Leven

HipHelpt: Samen leven

Gratis cursus HipHelpt Samen Leven

Mensen zijn gemaakt om in verbinding met elkaar te leven. Maar niet iedereen ervaart verbinding met anderen of met zichzelf. HipHelpt samen leven is een gratis cursus voor iedereen die op zoek is naar deze verbinding, die meer plezier wil krijgen in relaties en die zich minder vaak eenzaam wil voelen. Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds.

In 8 tot 20 weken doorloop je deze gratis cursus. Je doet dit gewoon thuis en op jouw tijd. We stemmen de cursus af op jouw vragen. Het gaat bijvoorbeeld over: Wie ben ik, vriendschap, mijn gedachten en zingeving. Je doet dit niet alleen. We koppelen je met een vrijwillige coach die je helpt om de cursus te doorlopen. Voor wie? Iedereen mag meedoen. Bijvoorbeeld als je behoefte hebt aan meer contacten. Deze cursus kan je ook helpen als je een grote levensgebeurtenis hebt meegemaakt. Denk aan het verlies van een dierbare of bijvoorbeeld verhuizing.

 

Meld je aan

Wil je de cursus Samen Leven volgen?

Stuur een mail naar info@voorelkaarleiden.nl

Heb je vragen of wil je meer informatie? Ook dan kun je mailen naar het emailadres hierboven of als je meer wilt lezen over het project klik dan op de link: ‘HipHelpt Samen Leven’.

 

Hip Helpt samen leven

Contact

Je ontvangt vaak een mail of telefoontje om de details door te spreken

Matching

Zodra ons team in Leiden dé passende vrijwilliger heeft gevonden, krijg je hierover een mail of telefoontje

Aan de slag!

Jouw vrijwilliger neemt contact met je op om een afspraak te maken

Doorverwijzingen:

Wij hanteren een richtlijn van maximaal 2 uur werk per vraag. Heb je een hulpvraag die daarmee te groot is voor onze vrijwilligers? Stichting Present helpt met groepen vrijwilligers, in sommige gevallen zullen zij kunnen helpen.
Lees op hun site wat er mogelijk is.

Hoor je niet binnen de doelgroep omdat je wel wat geld hebt om iemand te betalen? En weet je niet waar je dan terecht kunt?
Check de website van Hlprs.nl!