SchuldHulpMaatje

Help anderen bij financiën

Samen ondersteunen we mensen bij financiële zorgen of schulden.

Maak het verschil in iemands leven

Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje kun je het verschil maken in iemands leven die het door geldzorgen niet meer ziet zitten. Je geeft iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken.

Hoe je dat doet? Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk is dat je er voor iemand wilt zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands verhaal, dat alleen al betekent heel veel.

Ben jij ons nieuwe Maatje?
Herken je jezelf in het Profiel van een Maatje? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier om SchuldHulpMaatje te worden. De coördinator neemt z.s.m. contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Arjan Alblas 
Programmacoördinator SchuldHulpMaatje
arjanalblas@voorelkaarleiden.nl
0642240047

Training

Een maatje gaat pas aan de slag na 3 dagen ‘SchuldHulpMaatjetraining’. Ook volgt een maatje jaarlijks een digitaal bijscholingsprogramma. Je weet dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast maak je deel uit van een plaatselijk maatjesteam en krijg je begeleiding van de plaatselijke coördinator.

Kennismaken

Een coördinator neemt contact met je op. Samen plannen jullie een kennismaking.

Pre-learning

Je volgt de pre-learning van de training om SchuldHulpMaatje te worden.

Training

Je volgt de 3-daagse training.

Aan de slag!

Je kunt nu aan de slag!