HipHelpt

Help anderen met praktische of sociale klusjes

Je kiest zelf of je dit eenmalig of structureel wilt doen, op basis van jouw interesses en talenten.

Vrijwilliger worden voor HipHelpt

Wil jij beschikbaar zijn voor je medemens, door buurtgenoten te helpen wanneer zij niet op anderen kunnen terugvallen?

Meld je dan aan als hulpbieder bij HipHelpt.

Hoe werkt het?

Wij brengen jou als vrijwilliger in contact met mensen die hulp nodig hebben bij alledaagse dingen. Denk aan: samen een kopje koffie drinken; klusjes in en om het huis; even wandelen of er met de rolstoel op uit; hulp bij het invullen van documenten; ondersteuning van mantelzorgers.

Als hulpbieder kun je zelf bepalen welke hulp je aanbiedt, wat past bij jouw talenten - dit geef je aan in het inschrijfformulier. Ons team mailt jou wanneer een hulpvraag in jouw buurt matcht met jouw opgegeven voorkeuren, daarnaast kun je openstaande hulpvragen ook in de HipHelpt-app vinden.

Per keer bepaal je of je een klus aanneemt. Net wanneer het jou schikt. Voordat hulpvragen jou bereiken, worden ze eerst door een HipHelpt-medewerker in behandeling genomen en afgebakend tot een geschikte HipHelpt-hulpvraag. Zo weet je zeker dat de hulp op de juiste plek komt en de klus niet te groot is. Op deze manier brengen we vraag en aanbod bij elkaar.

Vind hier de openstaande hulpvragen van HipHelpt in Leiden en omgeving waar nog geen vrijwilliger aan gekoppeld is.

Jacobine Groenenberg
Programmacoördinator HipHelpt
jacobinegroenenberg@voorelkaarleiden.nl
0642242336

Waarom HipHelpt

De overheid verwacht dat mensen steeds meer zelfredzaam zijn. Maar kwetsbare mensen krijgen dat lang niet altijd voor elkaar. Want wat als je ziek bent, in financiële nood zit of niemand in de buurt hebt om op terug te vallen?

HipHelpt zorgt ervoor dat er dan tóch hulp komt. Door heel Nederland zetten vrijwilligers zich in voor buurtgenoten die er alleen voor staan. Zij zijn gedreven door naastenliefde. En zij bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, ongeacht hun cultuur of religie. Niemand hoeft alleen te staan.

Dankzij de unieke HipHelpt-app komen vrijwilligers snel en eenvoudig in contact met mensen die hulp nodig hebben. Net als de app zoekt ook de helpdesk van HipHelpt altijd naar een match in de buurt. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar én ontstaan er nieuwe contacten in de wijk of in de omgeving. Ook zien de vrijwilligers of er méér hulp nodig is, bijvoorbeeld omdat mensen eenzaam zijn of kampen met financiële problemen.

Hulpvraag komt binnen

Er wordt een hulpvraag ingediend bij onze helpdesk door ofwel de hulpvrager zelf een contactpersoon

HipHelpt-klaar

De hulpvraag wordt getoetst op de criteria en zo nodig aangescherpt of verduidelijkt zodat jij straks als hulpbieder precies weet waar je aan toe bent.

Hulpverzoek

Ons team zet de hulpvraag uit en mailen bij op jou matchende hulpvragen met de vraag of je wilt helpen

Aan de slag!

Jij neemt de hulpvraag aan en neemt zelfstandig contact op met de hulpvrager. Samen maken jullie een afspraak en bied jij de gevraagde hulp!