SchuldHulpMaatje

Samen aan de slag met je geldzaken

Wij helpen je verder bij schulden of als je het overzicht over je financiën kwijt bent

Samen krijgen we overzicht in jouw geldzaken

Wie wat waar?
In Nederland hebben 1 op de 4 huishoudens te maken met financiële problemen. Dat zijn veel mensen!

Heb jij ook het gevoel dat je daarbij hoort? Kom je niet meer rond? Heb je met een incassobureau te maken? Of weet je gewoon niet goed of je het onder controle hebt? Of heb je bijvoorbeeld te maken (gehad) met scheiding of overlijden en wil je weten wat dit betekent voor je financiële situatie? Wij helpen bij elke vraag over geld.

Met ons programma SchuldHulpMaatje helpen we mensen om hun financiële problemen te voorkomen en te bestrijden. We doen dit in samenwerking met lokale hulpverleningsinstanties.

We leiden Maatjes op, die vrijwillig een steun en toeverlaat zijn voor wie zijn financiën (even) niet de baas is. De hulp wordt georganiseerd vanuit Voor Elkaar Leiden e.o. Er zijn circa 110 gecertificeerde SchuldHulpMaatjes actief.

Arjan Alblas 
Programmacoördinator SchuldHulpMaatje
arjanalblas@voorelkaarleiden.nl
0642240047

 

Inloopspreekuren

We hebben diverse (inloop)spreekuren waar je ons ook je vragen kunt stellen. Kijk onder het kopje 'over ons' in de agenda waar je ons wanneer kunt vinden.

Jongeren:

Als je gaat studeren of op jezelf gaat wonen komt er veel op je af, ook op het gebied van geld. Op onze landelijke website MoneyFit.nl vind je al veel handige tips en artikelen over geld besparen, studeren, werken, wonen, gezondheid en vrije tijd. Je kunt je op die website natuurlijk ook je gegevens achterlaten zodat onze jongerenmaatjes verder met je mee kunnen denken!

Intake

Een coördinator neemt contact met je op. Samen plannen jullie een intake om te bespreken waar je mee aan de slag wil.

Koppeling

Onze coördinator kijkt welk maatje bij jou past en maakt vervolgens een koppeling.

Kennismaken

Je maatje maakt met jou een afspraak voor de kennismaking. Dan maken jullie een plan van aanpak waar jij wat aan hebt

Aan de slag!

Samen is het succes van onze aanpak. Je maatje helpt je op weg tot je het zelf kan. Jullie houden contact voor als je nog vragen hebt.