Samen leven (pilot)

Samen leven tegen eenzaamheid

Begeleidt mensen die te maken hebben met eenzaamheid.

HipHelpt: Samen leven

Vrijwillige coaches gezocht!

Wil jij echte aandacht geven? En wil je meer leren over luisteren en coaching? HipHelpt is gestart met de pilot ‘HipHelpt samen leven’.

Dit is een gratis cursus voor mensen die meer in verbinding willen komen met zichzelf en anderen en die zich minder vaak eenzaam willen voelen. HipHelpt is op zoek naar vrijwilligers die een deelnemer willen begeleiden als vrijwillige coach.

In 8 tot 20 weken doorloop je samen met de deelnemer de cursus. Als coach ben je om de week beschikbaar om samen het werkboek door te nemen. In de cursus gaat het bijvoorbeeld over het bespreekbaar maken van eenzaamheid, zelfcompassie, zingeving, het maken van vrienden etc. De modules kunnen los gevolgd worden en worden afgestemd op de deelnemer. Om de week is er een contactmoment en via een speciale app kan er naar behoefte contact worden gehouden. Vrijwilligers krijgen een gratis (e-)training aangeboden. De cursus wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds.


Meld je aan

Wil je je inzetten als vrijwillig coach voor het project Samen Leven

Stuur een mail naar info@voorelkaarleiden.nl

 

Lees meer over het project ‘HipHelpt Samen Leven’,

Hier vind je informatie over vrijwilliger worden bij HipHelpt.

HipHelpt samen leven

Hulpvraag komt binnen

Er wordt een hulpvraag ingediend bij onze helpdesk door ofwel de hulpvrager zelf een contactpersoon.

HipHelpt-klaar

De hulpvraag wordt getoetst op de criteria en zo nodig aangescherpt of verduidelijkt zodat jij straks als hulpbieder precies weet waar je aan toe bent.

Hulpverzoek

Ons team zet de hulpvraag uit en mailen bij op jou matchende hulpvragen met de vraag of je wilt helpen.

Aan de slag!

Jij neemt de hulpvraag aan en neemt zelfstandig contact op met de hulpvrager. Samen maken jullie een afspraak en bied jij de gevraagde hulp!