Samen leven (pilot)

Samen leven tegen eenzaamheid

Begeleid mensen die te maken hebben met eenzaamheid

HipHelpt: Samen leven

Vrijwillige coaches gezocht!

Wil jij echte aandacht geven? En wil je meer leren over luisteren en coaching? HipHelpt is gestart met de pilot ‘HipHelpt samen leven’. Dit is een gratis cursus voor mensen die meer in verbinding willen komen met zichzelf en anderen en die zich minder vaak eenzaam willen voelen. HipHelpt is op zoek naar vrijwilligers die een deelnemer willen begeleiden als vrijwillige coach.

In 8 tot 20 weken doorloop je samen met de deelnemer de cursus. Als coach ben je om de week beschikbaar om samen het werkboek door te nemen. In de cursus gaat het bijvoorbeeld over het bespreekbaar maken van eenzaamheid, zelfcompassie, zingeving, het maken van vrienden etc. De modules kunnen los gevolgd worden en worden afgestemd op de deelnemer. Om de week is er een contactmoment en via een speciale app kan er naar behoefte contact worden gehouden. Vrijwilligers krijgen een gratis (e-)training aangeboden. De cursus wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds.

 

Sarie van Geilswijk
Coördinator HipHelpt
sarievangeilswijk@voorelkaarleiden.nl
071–2032120#3

Waarom HipHelpt

De overheid verwacht dat mensen steeds meer zelfredzaam zijn. Maar kwetsbare mensen krijgen dat lang niet altijd voor elkaar. Want wat als je ziek bent, in financiële nood zit of niemand in de buurt hebt om op terug te vallen?

HipHelpt zorgt ervoor dat er dan tóch hulp komt. Door heel Nederland zetten vrijwilligers zich in voor buurtgenoten die er alleen voor staan. Zij zijn gedreven door naastenliefde. En zij bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, ongeacht hun cultuur of religie. Niemand hoeft alleen te staan.

Dankzij de unieke HipHelpt-app komen vrijwilligers snel en eenvoudig in contact met mensen die hulp nodig hebben. Net als de app zoekt ook de helpdesk van HipHelpt altijd naar een match in de buurt. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar én ontstaan er nieuwe contacten in de wijk of in de omgeving. Ook zien de vrijwilligers of er méér hulp nodig is, bijvoorbeeld omdat mensen eenzaam zijn of kampen met financiële problemen.

Contactpersoon

Binnen de kerken en studentenverenigingen werken we met contactpersonen.

Wat is hun taak? Dat kun je hier lezen.

 

Hulpvraag komt binnen

Er wordt een hulpvraag ingediend bij onze helpdesk door ofwel de hulpvrager zelf een contactpersoon

HipHelpt-klaar

De hulpvraag wordt getoetst op de criteria en zo nodig aangescherpt of verduidelijkt zodat jij straks als hulpbieder precies weet waar je aan toe bent.

Hulpverzoek

Ons team zet de hulpvraag uit en mailen bij op jou matchende hulpvragen met de vraag of je wilt helpen

Aan de slag!

Jij neemt de hulpvraag aan en neemt zelfstandig contact op met de hulpvrager. Samen maken jullie een afspraak en bied jij de gevraagde hulp!