Relatiecursussen

Samen werken aan je relatie

Volg een relatiecursus

Tijd voor elkaar

De relatiecursus voor jonge stellen werd jaarlijks door Voor Elkaar Leiden georganiseerd. We zoeken nu bij een van de kerken nieuw onderdak hiervoor qua organisatie omdat deze cursus minder past bij de programma's van Voor Elkaar.

Wil je informatie over wanneer de eerstkomende cursus gegeven wordt door het nieuwe team? Mail dan naar relatiecursus@voorelkaarleiden.nl

Of kijk hier waar je op dit moment de cursus (online) kunt volgen.

Hoe kan je investeren in je relatie, zodat die een leven lang meegaat? Wanneer ben je klaar om te trouwen met je partner? Hoe weet je of je de ware hebt ontmoet?

De cursus ‘Bouwen aan je Relatie’ zal je helpen deze vragen samen te beantwoorden. Het gaat om een goede investering in je relatie, want na het volgen heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Een stabiele relatie vormt de basis voor een stabiel leven. De cursus zorgt ervoor dat jullie op een leuke en creatieve manier dichter naar elkaar groeien, want het zet jullie aan het denken over wat echt belangrijk is in je relatie. Het is daardoor zeer geschikt voor jonge stellen die hun relatie serieus willen nemen. Die willen bouwen aan een relatie die een leven lang mee kan gaan!

Welke onderwerpen worden besproken?

  • Communiceren (o.a.: effectief praten en effectief luisteren)
  • Toewijding (o.a.: waarom zou je je aan elkaar verbinden, tijd doorbrengen met elkaar, verandering in loyaliteit)
  • Conflicten oplossen (o.a.: omgaan met boosheid, verschillen accepteren, financiën, elkaar vergeven)
  • Liefde levend houden (o.a. vriendschap ontwikkelen, elkaars behoeften ontdekken, seksualiteit)
  • Gedeelde doelen en waarden (o.a.: wat zijn dat?, een gelijkwaardige relatie opbouwen)

Hoe ziet een avond eruit?

Het is een gezellig avondje met z´n tweeën op 5 avonden. Het begint met inleidende filmpjes over het onderwerp. Daarna doe je met z'n tweeën opdrachten en ga je die doorspreken. Je hoeft niets met anderen te delen en krijgt verdiepende opdrachten mee om samen te doen. Het wordt daarmee echt een avondje voor jullie als stel.