tijd voor elkaar small 

Relatiecursus - Tijd voor elkaar

najaarsversie, voor stellen die al langere tijd samen zijn
georganiseerd door Voor Elkaar Leiden e.o. 

Meld je hier aan  

Waarom is tijd voor elkaar maken belangrijk?

Tijd is het kostbaarste wat je je partner kunt geven. Jij hebt, net als iedereen, een beperkte hoeveelheid tijd in je leven. Als je tijd voor je partner maakt, laat je zien dat je hem of haar op dat moment belangrijker vindt dan al het andere. Iets wat juist tijdens of na een conflict extra belangrijk is, omdat het tijd kost om het weer goed te maken tussen jullie tweeën.

Tijd voor elkaar brengt ook romantiek en plezier in je relatie en het verdiept de waardering en het begrip voor elkaar. Maar tijd voor elkaar maken, is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dat je dat?

Hoe maak je tijd voor elkaar?

Spreek af om zeven weken een date-avond te hebben met z’n tweeën tijdens deze relatiecursus waarin je verder bouwt aan je relatie. Deze cursus helpt jullie op een inspirerende, gezellige en veilige manier bij de invulling van die avonden. De cursus begint met lekker eten en je krijgt zeven onvergetelijke avonden, dat kunnen we je beloven!

Na het diner voor twee - er wordt voor je gekookt! - leer je meer over het onderwerp van de avond, bijvoorbeeld: ‘conflicten oplossen’, ‘vergeving’ of ‘goede seks’. Bij elk thema krijg je gespreksvragen en opdrachten die je met z’n tweeën doet en bespreekt. Zo leer je niet alleen tijd voor elkaar te maken, maar bouw je ook aan de kwaliteit van je relatie.

We maken gebruik van het materiaal van Alpha Nederland en het is een bewezen methode om te investeren in een goede en langdurige relatie. De cursus wordt georganiseerd door Stichting Voor Elkaar Leiden en omstreken, met vrijwilligers uit samenwerkende kerken. De cursus is geschikt voor alle stellen die al langer bij elkaar zijn en verder willen bouwen aan een relatie die een leven lang mee zal gaan!

Ben je nog maar kort bij elkaar, dan verwijzen we je naar onze voorjaarsversie die voor jonge stellen bedoeld is. 

Welke onderwerpen worden besproken?

De cursus is bedoeld voor alle stellen in een toegewijde relatie, ongeacht afkomst of levensovertuiging. Of je nu samenwoont, getrouwd bent of al jaren een LAT-relatie hebt. Dit zijn de thema’s van de zeven avonden:

 • Sterke fundamenten leggen 
  Over het belang van tijd voor elkaar maken en zorgen voor je relatie

 • De kunst van communicatie
  Over effectief praten en effectief luisteren

 • Conflicten oplossen
  Over het oplossen van conflicten, met praktische handvatten voor hoe je samen het probleem aanpakt - en niet elkaar

 • De kracht van vergeving
  Over hoe vergeving werkt, wat het wel en niet is en hoe je kunt vergeven

 • De impact van familie
  Over de invloed van je opvoeding op je relatie en hoe je nu omgaat met je (schoon)familie

 • Goede seks
  Over seks waar jullie allebei tevreden over zijn en waarin ruimte is voor elkaars verwachtingen en grenzen

 • Liefde in actie
  Over zogenoemde liefdestalen: vijf verschillende manieren om je partner je liefde te tonen én te ontdekken hoe je jezelf geliefd voelt

 

Hoe ziet de avond er praktisch uit?

Het is een gezellig avondje uit met z´n tweeën op zeven maandagavonden van 18:45 - 21:45 uur. Het begint met een diner voor twee en inleidende filmpjes over het onderwerp.
Daarna doe je samen opdrachten en ga je die doorspreken. Je hoeft niets met anderen te delen en krijgt verdiepende opdrachten mee naar huis (inderdaad huiswerk :-).

De eerstvolgende cursus is op locatie in de binnenstad van Leiden, vanaf 4 oktober t/m 22 november 2021 (behalve 18 oktober, dan is het herfstvakantie).
De avonden worden gegeven onder leiding van een gezellig gastechtpaar.
De kosten voor cursusmateriaal, eten, drinken en zaalhuur bedragen EUR 99,00 per persoon voor de hele cursus (7 avonden).  
We verwachten - en plannen - dat we tegen die tijd weer fysiek bij elkaar kunnen komen om dit te organiseren. Mocht de situatie wijzigen, dan word je hierover geïnformeerd.  

Meer weten of lijkt 't je leuk om mee te doen?

Als jullie mee willen doen, kunnen jullie je aanmelden via het onderstaande formulier. Heb je eerst nog wat vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmeldformulier 

 

 

 Bekijk hieronder eventueel een introductiefilmpje van de organisatie waar wij deze cursus op baseren. 

 

Wat vinden eerdere deelnemers?

Het was echt een verdieping op elk gebied, met de nodige eye-openers; wat niet altijd leuk was maar wel heel goed! Hierp kunnnen we echt verder bouwen aan ons huwelijk. Bedankt voor jullie inzet! Ik raad het iedereen aan!

Verrijking van (nog) meer inzicht. Niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst.

Veel geleerd, kijk anders tegen dingen aan. Heel erg bedankt voor deze fijne cursus.

Wij hebben er veel aan gehad. O.a. onze pijnpunten onder ogen kunnen zien en eraan kunnen werken. Het heeft ons geholpen dingen op een rij te zetten en duidelijk te krijgen.

Ontdekt dat er veel problemen zijn waaraan we moeten werken: zijn we gaan doen!

Het heeft ons mooie nieuwe inzichten gegeven, eye-openers.

Zeer waardevolle avond uit!! Ga zo door 

Back to top
Back to top