Vacature SchuldHulpMaatje (vrijwillig)

Zonder de rol van de professionele instanties over te nemen help je als SchuldHulpMaatje iemand bij het in kaart brengen van zijn inkomsten, uitgaven, schulden, het contact met schuldeisers of schuldhulpverlening, het opstellen van een plan hoe eruit te komen en hem/haar hierbij te motiveren.

Vacature: SchuldHulpMaatje (vrijwilliger)

Je bent op vrijwillige basis een steun en toeverlaat voor wie het omgaan met geld niet meer de baas zijn. 

SchuldHulpMaatje heeft naastenliefde en opkomen voor de medemens hoog in het vaandel. Maatjes zien een hulpvrager dan ook niet alleen als iemand met een schuld maar als een respectabele persoon. Met liefde, geduld, flexibiliteit en lef stimuleert, begeleidt en ondersteunt het Maatje de hulpvrager voor, tijdens en/of na zijn financiële problemen. Binnen de grenzen van de hulpvraag biedt hij/zij praktische en morele steun in de financiële zaken. Het Maatje speelt flexibel in op de situatie van de hulpvrager naar financiële vrijheid, daarbij voldoende rekening houdend met de eigen mogelijkheden, wensen en grenzen. 

Zou je Maatje willen worden, of meehelpen in de organisatie? We bieden je een gedegen opleiding, uitdagend werk, goede begeleiding, in en vanuit een inspirerend team.

Over de organisatie:

Veel mensen hebben te maken met werkloosheid of financiële problemen en hebben grote moeite om een stap verder te komen, ondanks de hulp van professionele organisaties.

Een luisterend oor en iemand die met je meedenkt en je bij de hand neemt is voor velen dan een uitkomst.

Spreekt je dit aan? Klik hier op de link naar de pagina ‘Ik wil helpen SchuldHulpMaatje’

Het programma SchulpHulpMaatje wordt in Leiden en omgeving verzorgd door de Stichting Voor Elkaar Leiden e.o. in samenwerking met de landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje.