Samenwerking SchuldHulpMaatje en Humanitas

humanitas-en-schuldhulpmaatje-leiden

P e r s b e r i c h t  – 15 juni 2021

SchuldHulpMaatje Leiden en Humanitas Thuisadministratie slaan handen ineen

‘Samen kunnen we meer betekenen voor mensen met financiële problemen’

SchuldHulpMaatje Leiden e.o. en Humanitas Thuisadministratie bundelen hun krachten. Zo zijn zij beter in staat om met hun vrijwilligers het groeiend aantal mensen met financiële problemen te helpen. Op 15 juni ondertekenden zij daarom een samenwerkingsovereenkomst.

Op de foto van links naar rechts, vooraan: Hanneke Kuipers (Humanitas), Marc Aldewereld (SchuldHulpMaatje Leiden), achteraan: Peter Rijsdijk (vereniging SchuldHulpMaatje), Inti Schutte (Humanitas), Gerard van der Grind (Humanitas Rijnland), Dîde Şörman (Alliantie Vrijwillige Schuldhulp), Johan de Gier (SchuldHulpMaatje Leiden), Barbera Bikker (Voor Elkaar Leiden e.o.)

Al jaren ondersteunen de vrijwilligers van Humanitas en SchuldHulpMaatje mensen bij hun administratie, ook als ze grote schulden hebben. Maar uit onderzoek is bekend dat de organisaties slechts een fractie van de doelgroep bereiken. “Met deze samenwerking kunnen we de kwaliteit en de efficiëntie van onze inspanningen vergroten’’, zegt Marc Aldewereld, coördinator van SchuldHulpMaatje, onderdeel van de Stichting Voor Elkaar Leiden e.o. “We hebben samen een groot netwerk in Leiden”, zegt Hanneke Kuipers, coördinator Thuisadministratie bij Humanitas. “Ik hoop dat we nu nog meer mensen met schulden of andere financiële problemen kunnen helpen.’’
Het aantal mensen met geldzorgen stijgt, zeker nu door corona mensen hun baan verliezen en op een gegeven moment door hun buffer zijn. “Helaas weten mensen ons niet altijd te vinden”, zegt Marc Aldewereld. “Als groter samenwerkingsverband willen we meer opvallen.” Dit bevestigt Hanneke Kuipers: “We willen mensen laten weten dat we er voor hen zijn, ook als de problemen nog niet groot zijn.”
Vrijwilligers van beide organisaties helpen mensen thuis bij het creëren van overzicht over hun inkomsten en uitgaven en over hun hele administratie. En ze helpen hen om uiteindelijk zelf de administratie te doen en daar grip op te houden. De organisaties staan klaar voor alle inwoners van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten.
Mensen die hulp willen bij hun administratie kunnen zich aanmelden via de websites van Humanitas: www.humanitas.nl/rijnland of van SchuldHulpMaatje: www.voorelkaarleiden.nl.