Lees hier onze nieuwste nieuwsbrief.

En meld je aan om onze nieuwsbrieven via e-mail te ontvangen: aanmelden nieuwsbrief

De jaarverslagen over 2020: 
Stichting Voor Elkaar Leiden e.o.  
JobHulpMaatje
SchuldHulpMaatje
HiP Helpt

 

collage 2020

 

 

 Lees hieronder onze Paasnieuwsbrief van 1 april 2021

 

šŸŒø Laatste nieuws en mooie jaarcijfers 2020 - Paasnieuwsbrief 2021

 
 

Laatste nieuws & mooie jaarcijfers 2020

Dankzij ruim 450 vrijwilligers hebben we ondanks corona in 2020 circa 900 volwassenen en kinderen geholpen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten.
Lees ons laatste nieuws en bekijk de overzichtelijke programma-jaarverslagen!

Nieuwsberichten uit de programma's: 
 
JobHulpMaatje

Begin maart begon onze eerste JobGroup Online. Goed om in de lockdown toch weer perspectief te kunnen bieden aan mensen die op zoek zijn naar een baan. 
En ook hebben we weer enkele aanmeldingen voor nieuwe JobHulpMaatjes gekregen.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe Maatjes. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
SchuldHulpMaatje

We zijn nu ook in de Merenwijk begonnen met een spreekuur Papier en Geld, in samenwerking met Humanitas.
De spreekuren zijn op locatie van BuZz, SOL en Incluzio. 
We willen op deze manier laagdrempeliger zijn voor mensen met financiĆ«le vragen. 

Wil je weten wanneer we waar spreekuren hebben? Kijk op onze online (nieuw!) agenda
Binnenkort start er weer een nieuwe cursus voor Maatjes, voorlopig digitaal. 

Heb je interesse? Ook hier is het hard nodig dat we nieuwe Maatjes krijgen.

Meld je aan via dit formulier.
           
 
 
Wist je dat?
Mensen wachten gemiddeld vijf jaar voor ze met hun financiƫle problemen hulp zoeken. De problemen zijn in die periode vooral groter geworden. We helpen daarom het liefst zo vroeg mogelijk, ook als iemand nog niet in de schulden zit.
Preventie is belangrijk.
Ken je iemand die het overzicht over de financiƫn kwijt is, verwijs hem of haar door naar ons. Aanmelden kan het beste via www.uitdeschulden.nu
 
HiP Helpt

HiP Helpt heeft sinds kort een extra helpdeskmedewerker.
Fijn dat we op deze manier met meer mankracht de hulpvragen kunnen oppakken op sociaal of praktisch vlak voor mensen die (tijdelijk) geen sociaal vangnet hebben. 
                  
De laatste tijd blijven hulpvragen liggen omdat er een groot tekort aan klussers is. Je kunt jezelf aanmelden zodra je weet hoe een boor werkt. Voor praktische middelen kunnen wij indien nodig zorgen.

Meld je aan via www.hiphelpt.nl om iemand in jouw wijk (of plaats) te helpen die het echt nodig heeft.
 

Per 1 april is ons adres: 
Oude Rijn 44-B  
2312 HG Leiden


Samen met de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje huren we kantoorruimte in het diaconaal centrum De Bakkerij. 
 
Bekijk de jaarverslagen per programma. Met veel dank aan alle vrijwilligers!
Jaarverslag 2020 Stichting Voor Elkaar Leiden e.o.
JobHulpMaatje Jaarverslag 2020
HiP Helpt Jaarverslag 2020
SchuldHulpMaatje Jaarverslag 2020
 
Ander nieuws:
- Maandagavond 12 april organiseren we een diaconale informatiesessie. Welkom!
- Een aantal organisaties van #nietalleen komt met een jongerenactie. Lees hier meer over deze actie. Leuk voor jongerenwerkers. 
- De relatiecursus voor jonge stellen is online gestart dit voorjaar. Binnenkort is alweer de laatste avond. Er komt in het najaar weer een 'Verder bouwen aan je relatie' cursus. We zoeken nog mensen om aan de organisatie hiervan mee te doen. 
- Met de GIDS netwerkontbijten wachten we tot er weer wat meer ruimte in de coronamaatregelen ontstaat om iets te organiseren. 
- We nemen in april afscheid van Jan Kruidhof die bij het Leger des Heils in Leiden als nieuwe korpsleider aan de slag is gegaan. 

- Bekijk onze nieuwe online agenda.  
- We haalden de kranten een aantal keer, onder andere met een interview op 25 februari in het Leids Nieuwsblad over de samenwerking met Humanitas.
- Belangstellenden kunnen zich voortaan zelf aanmelden (of afmelden) voor onze nieuwsbrieven

Meer weten over een van deze items? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Goede Paasdagen toegewenst, het feest van
de Opstanding van Jezus, de Zoon van God. 
 
Dankjewel voor je belangstelling en weet ons te vinden als je vragen hebt!

Onze contactgegevens vind je hier.

Met vriendelijke groeten,

Barbera Bikker, hoofdcoƶrdinator Stichting Voor Elkaar Leiden e.o.
Marc Aldewereld, coƶrdinator SchuldHulpMaatje
Maartje Harinck, coƶrdinator JobHulpMaatje en HiP Helpt
 
Facebook
Website
 
Copyright Ā© 2021 Stichting Voor Elkaar Leiden e.o., All rights reserved.Kerstnieuwsbrief

kerst banner3

Aan alle vrijwilligers en betrokkenen,

Via deze kerstnieuwsbrief wil ik je, namens alle teams en het bestuur, bedanken voor je hulp, samenwerking en betrokkenheid in het afgelopen jaar. 

Grote waardering voor de enorme inzet die er dit jaar is geweest door SchuldHulpMaatje, JobHulpMaatje, HiP Helpt, de Serve the City Sinterklaasactie, GIDS, de Fietskliniek en de relatiecursussen.

Het was een bewogen jaar voor iedereen maar ondanks alle beperkingen is er heel veel moois en goeds gedaan binnen de verschillende programma's die we bieden.

Naast een kerstgroet informeren we je ook graag over diverse laatste ontwikkelingen

kerst banner3

Nieuwe coƶrdinatoren: 

Per 1 januari beginnen er twee nieuwe coƶrdinatoren. We zijn heel blij dat het gelukt is om twee mensen te vinden die samen met de in oktober begonnen hoofdcoƶrdinator nu het nieuwe team van Voor Elkaar Leiden e.o. gaan vormen.

Marc Aldewereld start per 1 januari als coƶrdinator
van SchuldHulpMaatje.
Hij is binnen het werk van de Stichting al een bekende en we zijn blij dat hij met al zijn ervaring onze organisatie op deze manier komt versterken. Marc heeft een groot sociaal hart en zet zich graag in om het werk van alle vrijwilligers te ondersteunen. 

       

Maartje Harinck start per 1 januari als coƶrdinator van JobHulpMaatje en Hulp in Praktijk.
Zij komt vanuit een commercieel bedrijf, heeft ervaring als accountmanager en brengt daarnaast veel enthousiasme mee. Maartje is een verbinder en wil zich graag dienstbaar inzetten voor de samenleving. 

marc v2 maartje v2

Samen met hoofdcoƶrdinator Barbera Bikker is dit dus het nieuwe team. Naast het ondersteunen van de vrijwilligers bestaat hun werk uit het onderhouden van alle contacten met organisaties, gemeenten, bedrijven, fondsen, kerken, studentenverenigingen en andere betrokkenen in het welzijnswerk. 

Dit betekent dat we ergens in 2021 afscheid gaan nemen van de mannen van het eerste uur: Jan Kruidhof en Johan de Gier. De overgangsfase is in oktober gestart en zal in de komende maanden met de twee nieuwe coƶrdinatoren doorgaan. We informeren je later over hoe we het afscheid vorm willen geven in de hoop dat er dan ook weer meer mogelijkheden zullen zijn voor een fysiek afscheid.

kerst banner3

Jobgroup: 

JobGroups organiseren we voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan die past bij hun passie en talenten. Je gaat daarin met elkaar aan de slag. 
De Jobgroup die per 5 januari zou starten wordt uitgesteld tot na de lockdown. Wil je meedoen of wil je op de hoogte blijven van de nieuwe startdatum, meld je dan aan via  https://voorelkaarleiden.nl/jobgroups

kerst banner3

Bouwen aan je relatie: 

In maart starten wij weer met een Bouwen aan je Relatie cursus, voor jonge stellen die willen bouwen aan een relatie die een leven lang mee kan gaan. Aanmeldinformatie: https://voorelkaarleiden.nl/bouwenaanjerelatie

kerst banner3

HiP Helpt:

- Hulp in Praktijk komt de laatste tijd vooral mensen tekort die een praktische klus kunnen uitvoeren. Heb jij een goede gereedschapskist en ben je een handige klusser? Dan worden we heel blij met jouw aanmelding. 
Aanmelden kan via de knop "Ik wil helpen" op https://voorelkaarleiden.nl/hip

- Hulp in Praktijk wordt natuurlijk ook blij van andere hulp die wordt aangeboden. En wil jij daarin organisatorisch een bijdrage leveren? We zoeken nog versterking van onze HiP helpdesk in Leiden e.o.

kerst banner3

SchuldHulpMaatje: 

Sinds kort zijn we begonnen met extra inloopspreekuren. We hopen dat op die manier mensen makkelijker bij ons terecht kunnen met hun hulpvragen. De meeste inloopspreekuren zijn gezamenlijk met anderen, zoals de Sociale Wijkteams en Buzz in Leiden en de Bibliotheek in Oegstgeest en Voorschoten. Vanwege de lockdown zijn sommige gewijzigd naar 'op afspraak'. Waar de hulp nu toch urgent nodig is, willen we deze graag blijven bieden. 

- Wil je SchuldHulpMaatje voor een Inloopspreekuur worden? Dat kan, lees meer en meld je aan

- Wil je weten waar en wanneer we met een (inloop)spreekuur te vinden zijn? Het staat op onze website https://www.voorelkaarleiden.nl/schuldhulpmaatje 

kerst banner3

Terugblik Sinterklaasactie: 

Ondanks alle beperkingen kon de Sinterklaasactie van dit jaar toch doorgang vinden. Vele vrijwilligers en sponsoren hebben geholpen om te zorgen dat ruim 300 kinderen uit 133 gezinnen toch Sinterklaas konden vieren. Je kunt hier het verslag lezen. 

kerst banner3

"Wat Leiden Raakt" 

Maandag 21 december zijn we als Stichting Voor Elkaar Leiden te gast in het programma "Wat Leiden Raakt". De BV Leiden besteedt in die uitzending aandacht aan goede doelen. Om 19.00 begint de uitzending en het is te bekijken via Unity.NU, bij KPN/XS4all en Telfort op kanaal 1412 en bij Ziggo op kanaal 40.
Of kijk het later terug via https://www.unity.nu/Kijk-terug

kerst banner3

Kerstgroet: 

Kerstfeest is het feest waarin ons hart wordt geraakt, het feest waarin we de liefde van God voor mensen mogen gedenken en opnieuw ervaren. We wensen je een mooi kerstfeest en alle goeds voor 2021. Kijk naar elkaar om zodat we er voor elkaar zijn. 

kerst banner4

kerst banner3

Onze programma's nog even op een rij. En we gaan in 2021 op al deze terreinen met jullie hulp en betrokkenheid graag met alle energie en enthousiasme weer verder. 

SchuldHulpMaatje Leiden eo

SchuldHulpMaatje om burgers met financiele problemen te helpen naar een financieel gezond leven.

JobHulpMaatje JobHulpMaatje om werkzoekenden via JobGroups en individueel bij te staan in hun zoektocht naar werk. 
 HiP Leiden

HiP om Hulp in Praktijk te bieden aan burgers die even (n)iemand hebben.

En we helpen via HipHelpt met #nietalleen

serve the Sintcity Serve the City zodat kinderen tĆ³ch gezellig thuis Sinterklaas kunnen vieren.
 
  fietskliniek leiden

Fietskliniek met gangbare reparaties voor mensen die zelf geen fietsenmaker kunnen betalen. 

GIDS Leidersnetwerk Leiden GIDS Leidernetwerk Leiden e.o. van lokale leiders die zich inzetten voor de samen-leving. 
 PMClogo

Bouwen aan je Relatie cursus voor jonge stellen die willen bouwen aan een relatie die een levenlang mee kan gaan. 

MClogo Verder Bouwen aan je Relatie cursus voor stellen die al wat langer bij elkaar zijn en hun relatie willen verdiepen. 

kerst banner3

Tot slot

Ben je positief over ons werk? Je eventuele Kerst- of eindejaarsbijdrage wordt goed besteed! 

En nogmaals hartelijk dank voor alles in 2020.

Met vriendelijke groet,  

Barbera Bikker

VoorElkaarLeiden

Stichting Voor Elkaar Leiden e.o.
Postbus 1131, 2302 BC LEIDEN
www.VoorElkaarLeiden.nl

kerst banner3

 99999

Back to top
Back to top