Vanuit Serve the City hadden we dit voorjaar voor het 12e jaar hele diverse activiteiten. Omdat we het belangrijk vinden om betekenisvol te zijn voor burgers bij wie het anders gaat dan ze zouden willen. Met dank aan alle vrijwilligers en mensen die dit mogelijk maakten...

 voetbalMozaieken03tuintjesbomen (1)Mozaieken07

Voetbaltoernooi met ex-gedetineerden

Het was heerlijk weer op Hemelvaartsdag; een mooie dag voor het jaarlijkse voetbaltoernooi, georganiseerd door de studenten van voetbalclub LSVV’70.
Met dit jaar weer het mooie en bijzonder team van Serve the City vrijwilligers met ex-gedetineerden van Stichting Exodus Leiden.

Op de middag zelf kwamen er ook nog wat supporters kijken - medebewoners, familie en vrienden - dus al met al een aardige club mensen die lekker van de zon en het voetballen genoten hebben.

voetbal1

Net als vorige jaren lukte het niet om wedstrijden te winnen, maar er werd al wel een stuk beter gevoetbald en de mannen vonden het leuk om weer eens een balletje te trappen!

 

Tuinwerk voor wie dit niet meer kan

Op zaterdagochtend 2 juni gingen vrijwilligers in tweetallen op verschillende plekken in de stad met tuintjes aan de slag die achterstallig onderhoud nodig hadden. De bewoners konden dit omstandigheden niet meer zelf en kwamen niet in aanmerking voor andere organisaties (zoals HiP en Present). En daarom mooi voor Serve the City!

Tuintje voor 1Tuintje voor 2tuintjesbomen (1)

Na even flink aanpakken kenden de bewoners hun eigen tuin niet meer terug, was het terras ineens groter geworden, de tegels weer zichtbaar, de planten en struiken weer mooi in model , tot op één plek zelfs de veel te hoge bomen en overhangende takken weer waren gekort.

tuintjesbomen (3)Tuintje na 1Tuintje na 2

En niet alleen de tuinen straalden weer, maar ook mensen waar we het voor deden en de vrijwilligers :-).  

 

Gewoon leuk met uitgeprocedeerde vluchtelingen

Zaterdag 23 juni was het – in tegenstelling tot andere uitslaap-zaterdagochtenden – al vroeg een drukte van belang in het gebouwtje van STUV (Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen). Nee er was niemand uit z’n bed gerold, maar de vrijwilligers van Serve the City waren met de voorbereidingen bezig om er een leuke dag van te maken.

Mozaieken01Wandelen01 

Tafels met koffie, thee, lekkers en gebak werden klaargezet voor de verwelkoming van vrijwilligers en vluchtelingen. En ook tafels met, voor later op de dag, een lekker lunch. En last but not least tafels met plankjes, tegeltjes, hamers, lijm en inspirerende afbeeldingen. Want de vrouwen zouden er een creatieve dag van maken met mozaïeken.

Mozaieken02Mozaieken03

Voor de mannen was een mooie stadswandeling voorbereid, onder leiding van een stadsgids van het gilde (die speciaal voor dit evenement zijn agenda had gemaakt!) en tot slot een lunch op de Burcht in het centrum van Leiden.

Wandelen02Mozaieken06Mozaieken07

Het werd een bijzondere dag. De vrouwen hebben heerlijk genoten en maakten de mooiste creaties. Voor de mannen liep het anders; hoewel er veel animo was onder de vluchtelingen hebben we uiteindelijk alleen met de vrijwilligers gewandeld. Was de drempel te hoog, het groepsgebeuren niet een goede keus? Met de mannen alleen is goed te spreken en op te trekken. Voor mij een leerpunt voor deze mooie mensen, die onze liefde en aandacht nodig hebben.

29 juni 2018, Jan Kruidhof

 

We zijn dankbaar voor de mooie resultaten. Super om zo in beweging te komen voor de bloei van ons allemaal!

Groetjes van het Serve the City team, Liezbeth van der Voorst, Myrthe van Wijk, Marion van der Zeeuw, Bart Hagedoorn, Paul Mos en Jan Kruidhof

Back to top
Back to top