Met een warme en bemoedigende toespraak aan de vrijwilligers besloot Hare Majesteit Koningin Máxima op 17 februari 2016 haar bezoek aan SchuldHulpMaatje in de Hooglandse kerk in Leiden. De landelijk opererende vrijwilligersorganisatie vierde er het 5-jarig jubileum.

SchuldHulpMaatje is onder de naam SchuldHulpMaatje Leiden e.o. werkzaam in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten waar ruim 110 maatjes klaar staan om mensen met (dreigende) schulden te helpen. 

Koningin Leiden 01Koningin Leiden 02 

Waardering van Koningin Máxima voor jubilerend SchuldHulpMaatje

Koningin Máxima sprak haar waardering uit voor de liefdevolle, deskundige en onvoorwaardelijke begeleiding van de maatjes. Overal in het land draagt hun hulp er toe bij dat mensen er hun slagen hun schulden af te lossen en weer vertrouwen krijgen in de toekomst.

Koningin Leiden 03Koningin Leiden 04

 

In aanwezigheid van de Koningin werden de vrijwilligers van het eerste uur bij SchuldHulpMaatje in het zonnetje gezet.

Koningin Leiden 05Koningin Leiden 06

Voorafgaand aan het jubileumfeest sprak Koningin Máxima in besloten kring met vrijwilligers, hulpvragers en samenwerkingspartners van SchuldHulpMaatje.

Koningin Leiden 07Koningin Leiden 08

SchuldHulpMaatje is een initiatief van de kerken in Nederland. Het is hun antwoord op de toenemende schuldenproblematiek. Geld geven helpt niet als je schulden hebt, deskundige hulp wel. Doel van SchuldHulpMaatje is dat mensen niet alleen hun schulden oplossen, maar ook leren hoe zij in de toekomst schuldenvrij kunnen blijven.

Na vijf jaar is SchuldHulpMaatje met 76 locaties actief in 105 gemeenten in Nederland met ruim 1600 vrijwilligers. Jaarlijks ontvangen hierdoor duizenden mensen in het land hulp bij het oplossen van hun (dreigende) schulden.

In Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten wordt SchuldHulpMaatje uitgevoerd door Stichting Voor Elkaar Leiden, onder de projectnaam SchuldHulpMaatje Leiden e.o. Meer informatie kunt u vinden, elders op deze site, of op www.schuldhulpmaatje.nl en www.uitdeschulden.nu  voor wie hulp bij schulden nodig heeft.

Koningin Leiden 09Koningin Leiden 10 

 

Back to top
Back to top