Kleine happen uit een steeds grotere koek

door Tim Brouwer de Koning

De miljarden vliegen over tafel tijdens het drukbezochte Prinsjesdagontbijt van Geloof In De Samenleving (GIDS) Leiden in Grand Café De Stal. Twee dagen na de Miljoenennota laat Christiaan Rebergen, thesaurier generaal van het ministerie van financiën, zijn licht schijnen over de stand van het land. Welvaart is er volop, constateert de schatkistbewaarder uit Voorschoten, maar profiteert iedereen daar wel van?

PrinsjesdagontbijtVoorElkaarLeiden(1)

Workshops SchuldHulpMaatje tijdens conferentie drukbezocht

Op dezelfde Prinsjesdag waarop het kabinet in Den Haag met miljarden goochelt, bundelen deskundigen in Leiden hun krachten om mensen met schulden te helpen. Zo’n tweehonderd deelnemers aan de conferentie ‘Leiden verder aan zet tegen armoede en schulden’ delen hun wijsheid in de Hogeschool Leiden, georganiseerd door de Werkplaats Sociaal Domein van de hogeschool en de gemeente en Kwadraad. Coördinator Johan de Gier van SchuldHulpMaatje Leiden e.o is een van de experts die workshops geven. Ruim veertig belangstellenden (beroepskrachten, vrijwilligers en studenten) vertelt hij hoe SchuldHulpMaatje te werk gaat.

alleen red je t niet

Ondersteuning goede doelen maakt deel uit van bedrijfsvisie

Wie goed doet goed ontmoet. Dat zou het motto kunnen zijn van Driebergen Accountants. Het gerenommeerde bedrijf uit Rijnsburg steunt stichting Voor Elkaar Leiden e.o. met geld en diensten. ,,Het gaat goed met ons bedrijf en wij willen graag wat bijdragen aan goede doelen.’’

Driebergen

Vanuit Serve the City hadden we dit voorjaar voor het 12e jaar hele diverse activiteiten. Omdat we het belangrijk vinden om betekenisvol te zijn voor burgers bij wie het anders gaat dan ze zouden willen. Met dank aan alle vrijwilligers en mensen die dit mogelijk maakten...

 voetbalMozaieken03tuintjesbomen (1)Mozaieken07

Tim Brouwer de Koning

Cursus ‘Bouwen aan je relatie’ vooral in trek bij jonge stellen

Op het gebied van relaties ben je nooit uitgeleerd. Dat stelt Jan Kruidhof, die met zijn vrouw Sjoukje en twee andere stellen de cursus ‘Bouwen aan je relatie’ geeft.

PMCring

Nieuwe staatssecretaris SZW Tamara van Ark doet veldonderzoek om werk goed te beginnen

Leiden – "Ik wil de wijk in en mensen spreken", zo luide de wens van de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark. Uitgebreid nam ze de tijd voor een mevrouw en een SchuldHulpMaatje die haar op dit moment als vrijwilliger begeleid. Samen met haar maatje deelde deze vrouw hoe zij terecht is kwam in een financieel problematische situatie. Van Ark was onder de indruk van haar openheid en de manier waarop zij hulp ontvangt van een SchuldHulpMaatje.

TamaraVanArk SHM 00

Met een warme en bemoedigende toespraak aan de vrijwilligers besloot Hare Majesteit Koningin Máxima op 17 februari 2016 haar bezoek aan SchuldHulpMaatje in de Hooglandse kerk in Leiden. De landelijk opererende vrijwilligersorganisatie vierde er het 5-jarig jubileum.

SchuldHulpMaatje is onder de naam SchuldHulpMaatje Leiden e.o. werkzaam in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten waar ruim 110 maatjes klaar staan om mensen met (dreigende) schulden te helpen. 

Koningin Leiden 01Koningin Leiden 02 

Maandagmiddag 23 maart tekende SchuldHulpMaatje Leiden e.o. een samenwerkingsovereenkomst met woningstichting Buitenlust in Oegstgeest. Dit betekent dat Buitenlust huurders met een serieuze betalingsachterstand verwijst naar de gratis hulpverlening van SchuldHulpMaatje. Wie de hulp accepteert en met het maatje aan het werk gaat om de financiële problemen op te lossen, krijgt een maand de tijd om orde op zaken te stellen en een betalingsregeling te treffen. 

Back to top
Back to top