‘Inclusief’ netwerkontbijt met topondernemer Henk Willem van Dorp

Henk Willem van Dorp had gemakkelijk een vijf-gangendiner kunnen volpraten. De door de wol geverfde ondernemer deelde tijdens het 14de netwerkontbijt van het GIDS Leidersnetwerk Leiden e.o. (GIDSL) op vrijdag 18 mei waardevolle informatie met zijn grote gehoor in het Leidse lunchcafé Deksels! ,,Hoe krijgen wij het voor elkaar dat bedrijven meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opnemen?’’.

01

Van Dorp, sinds 1985 een succesvol ondernemer in de technische dienstverlening met inmiddels ruim 1000 medewerkers, heeft door zijn werk zijn blik verruimd. Overal ter wereld ziet hij andere oplossingen voor de vraag naar een menswaardig inkomen voor iedereen. In Nederland bijvoorbeeld vindt Van Dorp de loonkosten te hoog als gevolg van ,,absurd hoge premies’’. Ook de overheadkosten per werkloze (80 procent) acht hij nodeloos duur. ,,Je zou werkloosheid moeten afschaffen en elk bedrijf 5 procent werklozen erbij moeten laten nemen’’, zo stelt hij onomwonden.

03

In een land als Oeganda daarentegen werkt het ontwrichtend als Westerse bedrijven werknemers veel meer gaan betalen. Het ziekteverzuim neemt dan juist toe en er ontstaat jaloezie bij bedrijven die geen hogere lonen kunnen uitkeren. Bovendien zijn werknemers in ontwikkelingslanden vaak door een generaties lange mindere voeding en daardoor slechtere conditie niet even belastbaar als goed doorvoede collega’s elders.

04

Om de wereld toch een beetje beter achter te laten dan hij die aantrof, levert Van Dorp graag een bijdrage aan een duurzame samenleving (CO2-compensatie) en aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om die inclusiviteit te bereiken zou elk bedrijf voor 2,5 procent moeten bestaan uit zulke medewerkers. Dat klinkt haalbaar, maar begeleiding van deze groep vergt maatwerk.

Van Dorp - regelmatig gesprekspartner van hoogwaardigheidsbekleders - ziet een rol weggelegd voor mensen die net als hij in kerkelijke organisaties actief zijn. In een kerk bestaat, net als in families, die inclusiviteit. ,,Iedereen is er gelijk. Dat wil niet zeggen dat iedereen het altijd maar met elkaar eens is. Maar zo lang het niet tot ruzie leidt kan het opscherpen van meningen geen kwaad.’’

06

Het net zo puntsgewijze als prikkelde betoog leidde tot wat vragen en smaakt zeker naar meer. De deelnemers aan het netwerkontbijt van GIDS - lokale leiders en bestuurders uit bedrijfsleven, politiek, onderwijs, kerk, wetenschap, zorg, welzijn, kunst, cultuur – kunnen het volgende Prinsjesdagontbijt in september tegemoetzien.

07

Gezocht: JobHulpMaatjes
Ook Marc Aldewereld, de coördinator van JobHulpMaatje Leiden e.o., krijgt het woord. Hij zoekt versterking van de groep vrijwilligers, die mensen die dat nodig hebben een zetje geven op weg naar de arbeidsmarkt. ,,We hebben er nu veertien, maar het mogen er ook veertig worden’’, zegt Aldewereld wervend. Behalve nieuwe maatjes zijn stageplaatsen of sponsorgeld ook welkom. Voor meer info zie JobHulpMaatje.

.

tekst: Tim Brouwer de Koning
foto's: Niek Bavelaar

 

Back to top
Back to top