Al voor het 11e jaar organiseerden we Serve the City dagen, omdat we het mooi vinden om betekenisvol te zijn voor onze lokale samenleving. Een voetbaltoernooi met ex-gedetineerden, waterspektakel voor kinderen in Zuidwest, zomerklaar maken van tuintjes van mensen die dit zelf niet konden en die nergens hulp konden krijgen. Met dank aan alle vrijwilligers en mensen die dit mogelijk maakten...

 voetbaltuin3

Voetbaltoernooi met ex-gedetineerden

Het was heerlijk weer op Hemelvaartsdag: sportpark ‘de Kikkerpolder’ baadde in de zon. Een mooie dag dus voor een voetbaltoernooi met ruim twintig teams, georganiseerd door de studenten van voetbalclub LSVV’70. Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden, vooral voor studenten, maar deze editie deed een heel bijzonder team mee: geen Real Madrid of Juventus, maar het sterrenteam van Stichting Exodus Leiden! Deze stichting begeleidt ex-gedetineerden op hun weg terug de maatschappij in. Gehuld in oranje tenues lieten de heren en dames van Exodus zich van hun sportiefste kant zien! Enkele vrijwilligers hadden vlak voor het toernooi via Serve the City nog een transfer gemaakt naar dit illustere team. 

In het begin moest iedereen nog een beetje aan het veld, de bal en de tegenpartij wennen, waardoor de eerste wedstrijd helaas niet gewonnen werd. Ook moest een van de spelers constateren dat zijn conditie wel eens beter is geweest… In de wedstrijden daarna legden de spelers echter mooie aanvallen op de mat. Het team groeide in het toernooi, al werden de finales jammer genoeg niet bereikt.

voetbal1

Na de wedstrijden in de poulefase volgde de traditionele penaltybokaal: welke voetballer zou het beste de keeper kunnen verslaan vanaf 11 meter? Een van de spelers van Exodus schoot de strafschoppen veruit het mooist en meest beheerst binnen, maar greep in de finale net naast de trofee.

Het Exodusteam sloot de dag samen met alle andere voetbalteams in stijl af met een barbecue. Lekker buiten op het terras bij de kantine, in de nog steeds stralende zon, terugkijkend op een sportieve en bovenal gezellige dag! 

Paul Mos

 

Waterspektakel voor kinderen in Zuidwest

Samen met kidsclub ZuidWest een sport- en spelmiddag organiseren; dat was het plan. Maar als het dan een week van te voren blijkt dat het 30 graden gaat worden, dan kun je maar één ding doen: één groot waterfestijn inplannen.

water1water2water3

Er werden verschillende spelletjes gedaan: van liedjes gorgelen tot waterestafettes en van zakdoekje leggen met een bekertje water over je hoofd tot snoephappen. Alles met twee doelen: lol hebben en nat worden. En dat is beiden (hopelijk) gelukt. Voor het laatste werd sowieso nog wel gezorgd in een groot afsluitend watergevecht.  

Jiska Bieze

 

Kernwoord: stralen

Onkruid, zonnebrand, water, petten … In tweetallen hebben we een heel aantal tuintjes kunnen opknappen.

tuin1tuin2

Ik was onder de indruk hoe super dankbaar werk het is. Niet alleen de tuin gaat stralen, maar ook degene waar je het voor doet. En hoe als vanzelf de weg geopend wordt voor gezellige, maar ook waardevolle gesprekken. Ook zelf ging ik stralend naar huis :-)

Jan Kruidhof

 

We zijn dankbaar voor de mooie resultaten. Super om zo in beweging te komen voor de bloei van ons allemaal!

Groetjes van het Serve the City team, Jiska Bieze, Annelies van Ingen-Schenau, Aly Boogaard, Paul Mos en Jan Kruidhof

Back to top
Back to top