Door Paul Mos

Zaterdagmiddag 28 november na 15:00 uur stond ik bovenin de Herengrachtkerk naast het orgel en ruimde ik de laatste Sinterklaasslinger op. Ik dacht: “eigenlijk had iedereen vandaag even bovenin de kerk moeten staan”, want het uitzicht was prachtig!  

0326

 

Je had bijvoorbeeld ’s ochtends minstens honderd vrijwilligers kunnen zien binnenkomen, de een na de ander, die een of meerdere cadeaus afleverden. Zij werden welkom geheten bij de ingang van de kerk, waar door het team van Serve the City werd genoteerd voor wie het cadeau bestemd was.

0102

 

In de zaal naast de kerk had je tientallen vrijwilligers kunnen zien (jong en oud en uit vele verschillende kerken uit Leiden en omgeving). Zij hebben heel hard gewerkt (en tussendoor natuurlijk ook gezellig gepraat met elkaar!) om alle cadeaus netjes in te pakken.

00070809

 

Zij zorgden er ook voor dat er uiteindelijk voor elk gezin één jutezak kwam met de juiste cadeaus: voor ieder kind een eigen cadeau, kleurboek, viltstiften, chocoladeletter, zakje pepernoten, met op alle pakjes een leuk gedicht.

10p12p

1113 

 

Aan het begin van de middag lagen er dan ook meer dan honderd jutezakken met cadeaus verspreid over de hele kerkzaal. Vele vrijwilligers hebben de cadeaus vervolgens ’s middags bezorgd bij de gezinnen in Leiden en omgeving die zich hadden aangemeld voor de Sinterklaasactie.

1820222628

 

Langzaam stroomde de kerk weer leeg, nadat er een dag hard en goed was samengewerkt. Van hoog bovenin de kerk keek ik nog eens naar beneden en dacht: “wat is het mooi om te zien dat zoveel mensen zich willen inzetten* voor kinderen en gezinnen die wel wat extra’s kunnen gebruiken!”

Dank aan...

Aan alle vrijwilligers en sponsors: hartelijk dank voor jullie inzet! Namens het Serve the City team Leiden e.o. van Stichting Voor Elkaar Leiden: Annelies van Ingen Schenau, Coriëtte van Hoek, Jan Kruidhof, Jiska Bieze, Lida Dröge, Simon Dixon, 

Paul Mos

* De cijfers op een rij:

  • voor 251 kinderen uit 107 gezinnen, aangemeld via de Voedselbank, onze SchuldHulpMaatjes of Rosa-Manus
  • 270 vrijwilligers uit 15 lokale kerken en 3 christelijke studentenverenigingen
  • 250 kleurboekjes van Drukkerij De Bink
  • 100 chocoladeletters en 60 zakjes kruidnoten van Hoogvliet Zuidwest
  • 100 zakjes kruidnoten en 50 chocoladeletters van Albert Heijn Merenwijk
  • 100 zakjes kruidnoten en 50 chocoladeletters van Albert Heijn Hooigracht
  • 50 chocoladeletters van Albert Heijn Winkelhof
  • 4 rollen 250 meter inpakpapier van Blokker Haarlemmerstraat
  • het gebruik van de keuken, kerk en zalen van de Herengrachtkerk

 

Enkele reacties van gezinnen

Thanks!!

Bedankt voor initiatief, ik ben zo dankbaar dat er voor mijn kinderen ook Sinterklaas kan zijn!!!

Bedankt

AANVRAAGD VOOR SINTERKLAASFEEST VOOR MIJN KINDEREN

heel lief dat dit gedaan word voor de mensen super lief dat jullie dit doen.

Super bedankt voor jullie inzet.. ik weet zeker dat me kindjes mega blij zullen zijn!! 5 dec gaan we ze uitpakken dus dat gaat zeker goedkomen

Mijn dank is groot naar jullie team, dankzij jullie kan ik me kids blij maken. Moge de Heer jullie zegenen met het goed werkt dat jullie verrichten. Ze zijn er heel blij mee nogmaals bedankt...

 

En tenslotte een kort filmpje

 

Back to top
Back to top