Het tweedaagse programma van No Apologies wordt jaarlijks o.a. in alle tweede klassen van het Visser ‘t Hooft Lyceum aan de Kagerstraat in Leiden beleefd. 

 

Interactief

Via de interactieve werkvormen van No Apologies willen we jongeren leren dat ze uniek en waardevol zijn. Weerbaarheid en een eigen mening om goede keuzes te kunnen maken m.b.t. vriendschappen, media, alcohol, groepsdruk, seksualiteit, etc. zijn superbelangrijk voor hen. Informatie en begrip, doe-dingen en concrete handvatten helpen jongeren zélf meningen te vormen. Ook om zelf of bij anderen te herkennen wanneer ze door bepaalde omstandigheden niet in balans zijn en om hier dan de nodige aandacht aan te geven of steun bij te zoeken.

 

Meerdere scholen

Het programma wordt op verschillende middelbare scholen gegeven. Geweldig om te zien hoe het ontvangen wordt. Zowel de leerlingen als de mentoren zijn enthousiast.

Veel leerlingen geven aan dat ze echt iets persoonlijks uit het project konden meenemen. Soms op het vlak van identiteit, zelfbeeld en waardering. Anderen juist in een stukje inzicht op het vlak van seksualiteit en bijvoorbeeld de sociaal emotionele verschillen tussen jongens en meiden. Weer anderen worden aan het denken gezet over hun social media gebruik. Kortom voor ‘ieder wat wils’. Mooi om zo met ons project in Leiden e.o. te mogen bijdragen aan het vergroten van de weerbaarheid en veerkracht van jongeren!

 

Training

De No Apologies uitvoeringen worden altijd gegeven door 2 vrijwilligers die graag iets met jongeren doen. Niet zonder training natuurlijk. Dus als je nog mensen weet…

 

Interesse of informatie?

Zie de algemene projectpagina over No Apologies, met de mogelijkheid om informatie op te vragen.

Back to top
Back to top