“Mevrouw zou het prettig vinden als iemand haar een bezoekje brengt of samen met haar op stap gaat in de buurt, bijvoorbeeld een boodschapje doen of wandeling maken in het park.”

Voor de meesten is gezelligheid-op-z´n-tijd heel normaal, maar als je de lijst met hulpvragen doorbladert, schrik je van de eenzaamheid. Gelukkig doen we daar iets aan en zijn we er voor elkaar, met Hulp in Praktijk. .

 

Lokale Helpdesk

Omdat we de praktische hulp steeds lokaler willen inzetten, hopen we het komende jaar een eigen Helpdesk te openen. Ook het ‘als kerk in je buurt aanwezig willen zijn’ en ‘de hulpvragen in de wijk adopteren’, past heel goed in de wensen en werkwijze.

 

Leiderdorp

De uitbreiding van HiP naar Leiderdorp is dankzij de Baptistengemeente Leiderdorp in gang gezet. We hopen per 1 jan 2014 ook daar actief te zijn. Als je het mooi zou vinden om als kerk ook hulp te bieden in Oegstgeest of Voorschoten, neem dan graag contact met ons op.

 

Lilies of Life

Last but not least breiden we ons netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers uit, die graag betrokken zijn bij dit mooie sociale project. Als voorbeeld hiervan ontvingen al onze vrijwilligers (op Stille of Donkere Zaterdag) een zakje met bollen van Lilies of Life.

Verwijzend naar Lukas 12:27 sprak Gerben Ravensbergen de vrijwilligers toe: “Lelies symboliseren de passie voor het leven. Met hun kleur en kracht benadrukken ze de speciale momenten in ons leven en geven ze kracht en inspiratie op de momenten dat dat nodig is. En dat is nou precies wat jullie als vrijwilligers van HiP dagelijks in de praktijk brengen”.

Al deze lelies zetten momenteel de stad in bloei…

Back to top
Back to top