JobHulpMaatje


Jobgroups zijn groepen mensen die op zoek zijn naar werk

en die onder professionele begeleiding elkaar daarbij helpen.

 

 

De groep gaat gedurende zeven bijeenkomsten met elkaar aan de slag over 7 stappen die voor jou als werkzoeker van belang zijn om een baan te vinden die bij je past. Dit gaat om de volgende thema’s:  

  1. Wie ben ik?JobGroups
  2. Wat kan ik?
  3. Wat wil ik?
  4. Wat belemmert mij?
  5. Wat zoek ik?
  6. Hoe selecteer ik?
  7. Hoe presenteer ik mj? Dit ben ik!

 

Voor mensen die óf werkloos zijn, óf ander werk zoeken, óf aan het eind van hun studie hulp nodig hebben om aan een baan te komen.

In de groep kunnen zij elkaar helpen, bijvoorbeeld met praktische tips en ervaringen.

Jobgroups biedt hulp bij o.a. inzicht in eigen talenten en ontwikkelpunten, het opstellen van een goede lijst met persoonsgegevens (CV), antwoord op de vraag hoe je je goed kunt presenteren, hulp bij het op- of uitbouwen van een netwerk aan contacten, meer inzicht en vertrouwen krijgen in jezelf etc.

 

Nieuwsgierig?

Ook voor kerken en diaconien, die hun leden en werkzoekenden in de wijk willen helpen in hun zoektocht naar (ander) werk, is een JobGroup een leuk en eenvoudig middel.

Zie onze Leidse Jobgroup-folder voor meer detailinformatie.

De eerstvolgende JobGroup staat gepland vanaf 14 januari 2020. Neem voor aanmelding en informatie graag contact op met Marc Aldewereld, Coördinator JobHulpMaatje Leiden e.o., via e-mail JobHulpMaatje[@]VoorElkaarLeiden[.]nl , of telefoon 071 - 20 321 20 / 06 29 40 31 52.

 

Organisatie

De Jobgroups worden in Leiden e.o. georganiseerd door samenwerkende kerken vanuit Stichting Voor Elkaar Leiden e.o..

Naast de groepsgewijze begeleiding van JobGroups, is tevens individuele ondersteuning mogelijk via een JobHulpMaatje (klik hier voor meer informatie).


 

Back to top
Back to top