Jobgroups


Jobgroups zijn groepen mensen die op zoek zijn naar werk

en die onder professionele begeleiding elkaar daarbij helpen.

 

 

De groep gaat gedurende zeven bijeenkomsten met elkaar aan de slag onder begeleiding vanuit het P&O vakgebied (Personeel en Organisatie) en vertegenwoordigers vanuit de overheid en/of het bedrijfsleven. 

 

Voor mensen die óf werkloos zijn, óf ander werk zoeken, óf aan het eind van hun studie hulp nodig hebben om aan een baan te komen.

In de groep kunnen zij elkaar helpen, bijvoorbeeld met praktische tips en ervaringen.

Jobgroups biedt hulp bij o.a. inzicht in eigen talenten en ontwikkelpunten, het opstellen van een goede lijst met persoonsgegevens (CV), antwoord op de vraag hoe je je goed kunt presenteren, hulp bij het op- of uitbouwen van een netwerk aan contacten, meer inzicht en vertrouwen krijgen in jezelf etc.

 

Nieuwsgierig?

Ook voor kerken en diaconien, die hun leden en werkzoekenden in de wijk willen helpen in hun zoektocht naar (ander) werk, is een JobGroup een leuk en eenvoudig middel.

Zie onze Leidse Jobgroup-folder voor meer detailinformatie.

Er staan nog geen nieuwe JobGroups gepland, maar neem voor aanmelding en informatie graag contact op met Marc Aldewereld, Coördinator JobHulpMaatje Leiden e.o., via e-mail JobHulpMaatje[@]VoorElkaarLeiden[.]nl , of telefoon 071 - 20 321 20 / 06 29 40 31 52.

 

Organisatie

Jobgroups is een landelijk initiatief van Stichting Encour (die ook SchuldHulpMaatje startte) en wordt in Leiden e.o. georganiseerd door samenwerkende kerken vanuit Stichting Voor Elkaar Leiden.

Naast de groepsgewijze begeleiding van JobGroups, biedt Stichting Voor Elkaar Leiden tevens individuele ondersteuning via JobHulpMaatje (klik hier voor meer informatie).


 

Back to top
Back to top