PMClogo

 

Deze cursus kun je zien als een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier dichter naar elkaar gegroeid.

De cursus is zeer geschikt voor jonge stellen die hun relatie serieus willen nemen. Die willen bouwen aan een relatie die een leven lang mee zal gaan! 

Het zet je aan het denken over wat echt belangrijk is in je relatie. Misschien wel prioriteit nummer 1 op je to do-list!

Stellen die de cursus gevolgd hebben zijn altijd erg enthousiast, zie de onderstaande reacties. 

 De cursus wordt door vrijwilligers uit lokale kerken georganiseerd vanuit Stichting Voor Elkaar Leiden e.o., met als doel om jonge stellen in hun relatie te dienen, ongeacht afkomst of levensovertuiging.

 

Vijf avonden in gesprek over wat écht belangrijk is in je relatie

  • Communiceren (o.a.: effectief praten en effectief luisteren)

  • Toewijding (o.a.: waarom zou je je aan elkaar verbinden, tijd doorbrengen met elkaar, verandering in loyaliteit)

  • Conflicten oplossen (o.a.: omgaan met boosheid, verschillen accepteren, financiën, elkaar vergeven)

  • Liefde levend houden (o.a. vriendschap ontwikkelen, elkaars behoeften ontdekken, seksualiteit)

  • Gedeelde doelen en waarden (o.a.: wat zijn dat?, een gelijkwaardige relatie opbouwen)

 

Hoe ziet een avond eruit?

Het is een gezellig avondje uit met z´n tweeën op 5 zondagavonden van 17:30 - 20:30 uur: met een diner voor twee, inleidende filmpjes over het onderwerp, samen opdrachten doen en doorspreken.  Je hoeft niets met anderen te delen en krijgt verdiepende opdrachten mee naar huis (inderdaad huiswerk :-). 

De eerstvolgende cursus is op een gezellige locatie in de binnenstad van Leiden in de periode maart - april 2018 (2019 kan alleen doorgaan als we nog 2 medewerkers vinden :-). De kosten voor cursusmateriaal, eten, drinken en zaalhuur bedragen EUR 43,50 per persoon.


Voor wie?

Heb je verkering en wil je investeren in een goede relatie die een leven lang meegaat? Heb je trouwplannen of twijfel je er over de ware ontmoet te hebben? Deze cursus is er supergeschikt voor.

We maken gebruik van het materiaal van Premarriagecourse Nederland, dat gebaseerd is op bijbelse waarden. Dit staat andere meningen, waarden of levensovertuigingen niet in de weg. Iedereen is welkom! En iedereen geeft na afloop van de cursus aan er veel aan gehad te hebben :-). 

 

Meer weten of lijkt ´t je leuk om mee te doen? 

Als je mee wilt doen, kun je je aanmelden via het onderstaande formulier. Je ontvangt dan een mail met alle detailinformatie die nodig is.

Lijkt 't je leuk om een keer te koken, meld je dan graag via "Ik wil informatie" (de kosten kunnen worden gedeclareerd). 

Klik hier voor de folder.

 

IK WIL ONS AANMELDEN   IK WIL INFORMATIE     

 

Reacties

Erg interessant en leerzaam. Goede onderwerpen en oefeningen. Meer verdieping/gegroeid in onze relatie. We bespraken dingen van tevoren waar we anders tegenaan zouden lopen en die we zelf niet zo snel zouden aanhalen. Alles zag er piekfijn uit =) en was super verzorgd!

Vooral Effectief luisteren was leerzaam en ook wel confronterend, omdat je denkt je partner goed te begrijpen, maar dit kan blijkbaar nog zoveel beter :-) Ik zou dit anderen van harte aanraden: het is goed om over dingen te discussieren en er samen oplossingen voor te vinden. Je leert elkaar beter kennen en de communicatie verbetert.

Heel boeiend en levensveranderend. We hebben elkaar beter leren kennen; gaan zeker het boekje nog een paar keer door. De onderwerpen waren helemaal TOP en het eten, de presentatie en het gastechtpaar waren super. Leuke locatie en goedkoop.

Veel dingen waar we mee liepen kwamen aan bod. We hebben veel en diep gepraat, ook over nieuwe dingen. Het is een goede investering en nog leuk ook. Beter nú aan je relatie werken, dan achteraf ontdekken dat je er te weinig an gedaan hebt. Geschikt voor christen en niet-christen is een pluspunt.

Praktische insteek met vele voorbeelden, erg handig en toepasselijk. Een paar goede tips gehad over dingen die ik wilde ontvluchten. De "Date avond" sprong eruit. Als je serieus met je partner verder wilt, is dit zeker handig. Zelfs al ben je niet gelovig, dan geloof ik dat je er als stel iets aan hebt. Goede voorbereiding op huwelijk, omdat het belangrijke zaken bij voorbaat bespreekbaar maakt.

Het was écht een avondje uit en er werd goed voor ons gezorgd. Fijn dat we gewoon met z'n tweetjes in gesprek konden. De oefeningen tussendoor waren vaak leuk om te doen, afwisselend. Bepaalde onderwerpen hadden we al wel besproken, maar het was goed om er wéér en verder over na te denken. We hebben elkaar denk ik wel een beetje beter leren kennen, maar vooral begrijpen. Dit is eigenlijk voor iedereen een "must".

 

Back to top
Back to top